Skip to content

Saavutettavuus­seloste

Vellon suunnittelun ja toteutuksen tavoitteena on tarjota palvelua yhdenvertaisesti kaikille käyttäjille riippumatta käytettävästä laitteesta, tilanteesta tai käytön erityisrajoitteista. Saavutettavuus on yksi tärkeimpiä palvelumme kehitystyön lähtökohtia. Saavutettavuuden toteutumisen ohjeena ja mittarina käytämme Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjä vaatimuksia.

Tämä saavutettavuusseloste kuvaa Vello palvelujen saavutettavuuden tilan ja kattaa Vello palvelun (vello.fi) kaikki osa-alueet: Vello sivusto yrittäjille, Vello palvelu loppuasiakkaille, ja Vello upotettuna kolmannen osapuolen sivustoille.

1. Saavutettavuuden tila ja vaatimustenmukaisuus

Vello palvelut kattavat Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasot A ja AA.

Saavutettavuuden ja vaatimustenmukaisuuden ulkopuolella on sisältö tai grafiikka minkä on julkaissut Vello palvelussa kolmas osapuoli kuten palveluntarjoaja tai loppukäyttäjä. On mahdollista, että kaikki sisältö ei ole täysin Vellon hallittavissa sisällön saavutettavuuden näkökulmasta johtuen sisällön luonteesta tai valituista sisältöön vaikuttavista asetuksista. Tästä syystä Vello palvelun käytön aikana voi tulla vastaan sisältöä mikä ei vastaa WCAG vaatimusten A ja AA tasoa.

2. Saavutettavuusselosteen laadinta ja palvelun arviointi

Tämä seloste on laadittu 28.12.2020 ja viimeksi päivitetty 3.1.2021.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden perustuen käyttäjätestaukseen, ohjelmalliseen testaukseen, ja sisäisesti ohjattuun saavutettavuusanalyysiin.

3. Palaute ja yhteystiedot

Saavutettavuustason varmistaminen on jatkuva prosessi. Vello kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla ja parannamme olemassaolevaa. Otamme mielellämme vastaan saavutettavuuteen liittyviä kysymyksiä ja ehdotuksia.

Oletko havainnut saavutettavuuspuutteen palveluissamme? Kerro siitä meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit lähettää meille palautetta sähköpostitse osoitteeseen saavutettavuus@vello.fi

Pyrimme vastaamaan kysymyksiin kahden viikon sisällä. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

4. Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000